CD en V volledige logo

Heerlijk Brugge: hét familiefestival rond lokaal en gezond voedsel

Samen met Brugs Food Lab organiseren we ook dit jaar een gans weekend (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Deze zevende editie staat gepland tijdens het weekend van 25 en 26 mei 2024. Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of proef tijdens de brunch en op het marktplein.   

Op zaterdag 25 mei zetten we de avond gezellig in met een Food Café waar enkele sprekers je vol passie vertellen over de vele mogelijkheden van voedselresten op de boerderij, in het restaurant en thuis. 

Op zondag 26 mei geniet je ‘s morgens van een brunch samengesteld door Lekker Van Hier en versgebakken wafels van Otto Waffle Atelier. Je proeft de hele dag door van allerlei duurzaam lekkers geserveerd door de leden van het Brugs Food Lab op het marktplein. Je kunt dit jaar opnieuw aansluiten bij de vele workshops, waar je zelf aan de slag kunt: samen met je kinderen zaadbommetjes en pannenkoeken maken of leren hoe je overschotjes omtovert tot iets verrassend lekkers. Voor kinderen is er een voedsel-zoektocht, ze kunnen hun eigen zaadbakjes maken, een gezelschapsspel over voeding spelen en veel meer.

We zetten de sector van lokale en gezonde voeding in de kijker en laten zo een breed publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met lokale en seizoensgebonden producten. Maar het festival mikt ook gewoon op gezelligheid, mensen samenbrengen en heerlijk genieten van alles wat je ziet, hoort en proeft.

Daardoor is het meer dan een foodfestival. Net als de voorbije jaren bieden we ook voor deze editie alle ingrediënten aan om een heel weekend te genieten en je te laten verrassen. We willen met (H)eerlijk Brugge immers iedereen laten kennismaken met verrassende, gezonde, smakelijke en lokale gerechten. Brugge biedt zoveel op het gebied van gezonde, smakelijke en lokale voeding dat we het uitgebreide aanbod opnieuw over twee dagen verspreiden.

(H)eerlijk Brugge  
25 & 26 mei 2024, Koningin Astridpark  

Het programma nalezen en inschrijven voor de verhalenavond, brunch en workshops kan via www.brugsfoodlab.be/heerlijkbrugge .